hellooooo smaulaaand

snart ska vi dra oss ner till busstationen och åka till jönköping.
snabbuss, 1.35 minuter, men frågan är hur mycket trafik det är ute på vägarna.. återstår att se.
nu ska jag fixa till kalufsen och sätta mig ner och vänta.
wiiiiiiiiiiiiie. :)

nyårsdagen!

den 1 januari är jag med i tidningen!

det närmar sig jul..

snart är de två veckorna med jobbsökaraktiviteter över och det ska bli skönt att få slippa det faktiskt.. har visserligen varit väldigt givande (och faktiskt roligt) och nu har jag nog det bästa cv:t jag någonsin haft med feedback från två handledare.

på fredag ser det ut som att martin och jag ska träffa några från hans släkt. spännande eftersom jag bara träffat familjen hittills.. :)

på lördag åker vi till jönköping och stannar kvar till juldagen då pappa är så snäll och skjutsar oss tillbaka till linköping. bussarna går ju inte så ofta då och det blir struligt om man har lite julklappar som man vill ha med sig hem (såklart).

katterna har varit i småland sen söndags då jag och martin bjöd våra föräldrar på middag. det är tänkt att de ska stanna över nyår eftersom vi förmodligen ska till fjällen i typ en vecka. inte helt bestämt, beror på om martin ska jobba då. och det vet han förhoppningsvis alldeles snart eftersom han nu, vid 14, ska träffa personalchefen (?) på jobbet. om det nu inte blir så att vi åker till fjällen så kommer katterna med oss hem på juldagen.. och det går ju tyvärr inte att ta dem på bussen längre så därför får mamma/pappa skjutsa. saknar mina "monster" redan. ;-)




jag är så trött efter dessa jobbsökaraktiviteter... igår pratade jag i telefon säkert 20 gånger. åkte fram och tillbaka till stan ett par gånger för att göra vissa ärenden.


och det är jobbigt att vara trött.. för när man är trött så är man utmattad. är man utmattad tänker man så konstigt. och tänker man konstigt så blir det strul överallt.. och när det blir strul i mitt huvud, då ska jag analysera sönder allt. och det slutar alltid på samma sätt... att jag själv blir ledsen. p.g.a. mig själv!

nu hoppar jag till soffan och ser tv............................................

spikar tavlor och gör lägenheten FIN.

nu minsann, nu ÄNTLIGEN pysslar Lina med lägenheten! tavlorna har stått längs med väggarna sedan det tapetserades och jag har varit alltför lat med att ordna till det igen.. men nu har jag börjat!
vissa grejer kan jag dock inte göra, till det behövs pappa och hans verktyg. (samt kompetens) ska sätta upp ett duschdraperi i badrummet och då måste det borras och silikonas. och så måste jag borra hål runt om i lägenheten.


och så fort jag är klar med det här så måste jag göra lussekatter eftersom lucia är imorgon och då SKA det finnas sådana i frysen. vet inte hur mycket mer jag hinner men jag har lite julgodis kvar att baka.
jaaaaaaaaa jag får göra det själv...



för övrigt måste jag bara berätta hur underbara mina katter är. (speciellt EN av dem, ALCUDIAAAAAAAA!)
på bara någon vecka har hon lyckats med att välta ut ett helt snabbmakaronpaket, smita ut på mitt franska balkongräcke och fått mattes hjärta att nästan hoppa ur kroppen. inatt blev hon utslängd ur rummet och fick spendera några timmar ensam. under dessa timmar lyckades hon peta bort själva höljet till lysknappsbrytaren som sitter på väggen, fråga mig inte hur för det förstår jag inte. sedan har hon även lyckats ta sig upp på hatthyllan, riva ner mina nya lovikavantar som mamma har stickat och bitit sönder lite tråd från tofsen.


alltså den katten... förstår inte hur hon är funtad.............................................................!


adiós suecia, hola españa!

för vissa är det kanske så. för någon kanske. för om typ två timmar ska martin gå upp ur sin säng och åka till flygplatsen för att sedan flyga (såklart) till Barcelona. till Spanien. gud så avundsjuk jag är. alltid undrat hur spanien är.. what the fuck, kan (snarare "kunde") tillochmed prata spanska men ändå aldrig varit där. skamligt!! gran canaria räknas ju knappt........! nåväl, jag hoppas att de får det bra där nere. varmt är det visst, jämfört med sverige då såklart. mellan 15-18 C tyckte jag nog att jag hörde?



idag har jag varit på julbord med f.d. jobbet. inte speciellt mycket för en vegetarian att välja på på det stället. bättre var det förra året då vi var på en grekisk restaurang. men jag fick faktiskt en planka istället för julmat! massa gratinerad potatismos och nån slags stuvning med grönsaker. och jag hade tur för sen fick jag höra att varmrätten inte alls var någon höjdare. förstår inte hur man kan misslyckas med julmat. så enkelt.


nu väntar jag på mamma och pappa som kommer med käk från Max. drog hem tidigare än dem, orkade inte stanna kvar.. blev så förkyld och kall av att gå runt på stan.


imorgon blire nog julklappsinhandling. sen ska vi på kalas hos min kusin. sen föreslog pappa bio eftersom mamma ska åka gocart och äta mat med sitt jobb. trevligt att hitta på nåt med bara pappa. har nog aldrig hänt tidigare, haha..

btw linda, angående mozartkulorna. varje gång jag hör det ordet så kommer jag att tänka på dig. fucking mad!
(vet inte hur du gör dina men iår gjorde jag inte på vanliga sättet, dvs. nougat, mandelmassa & blockchoklad. nej, jag blandade ner florsocker och sirap i mandelmassan och schesus, det blev SÅ mycket bättre/lättare/godare).


men nu ska jag vara ärlig. det kändes som att det fattades någon på julbordet. eller ja, det GJORDE det. Martin.
hela tiden kändes det så.
syster med fästman var visserligen heller inte där men de ser jag så sällan så det räknas inte..



stuck on you bebi. är så van vid ditt sällskap, dag som natt. känns märkligt när du inte är med mig.
men... ses på måndag igen. :-)



inget nytt bloggplace..

bilddagboken var skräp så jag tog bort mitt konto. stannar kvar här.

orkar inte blogga så mycket.. jönköping i helgen. martin ska till barcelona, ja jag är avundsjuk. hyfsat varmt där nere visst.. nåväl. USA 2008. ;-)

idag har vi gjort ischoklad, smörkola och mozartkulor. kvar att göra är lussekatter, chokladkola, knäck, brända mandlar. myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys med jul!


nytt bloggplace?

har precis registrerat mig på bilddagboken men det vete sjutton om jag kommer hänga där..
ser alltför amatörmässigt ut.

är ju nöjd med min nuvarande blogg såå... yeh yeh, jag ger det några dagar. ;-)



babyboom 2007/2008!

önskelistan

min önskelista består i stort sett endast av dvd-filmer.

- över 20 disneyfilmer. de nostalgiska såklart!
- My little pony filmerna
- sex and the city boxen
- vänner boxen (fast på tok för dyr..)
- vi på saltkråkan box



jaa vad ska man säga.. jag tänker börja bunkra upp med filmer. och jag börjar med de tecknade. ;-)

står playstation & singstar på önskelistan också men jag vet inte.. filmerna känns mest lockande.