Alli ett år..

idag fyller Alli 1 år.
det firade hon genom att hålla matte & husse vakna hela natten... skrika... busa med maja... kissa i sängen..

nu händer det grejer..

ska strax iväg och köpa Feliway till katterna. måste testa och se ifall detta kan göra dem lugnare om nätterna och kanske få Alli att vara med tillgiven. 400 kr är det lätt värt! får inte sova om nätterna, blir tamejfan bara värre och värre.. är dock nästan helt säker på att det blir bättre i tvåan men det är ju en månad dit.

sedan ska jag ut till "ghettot" och ha visning av min lägenhet. kommer en hel del och tittar! skönt att man förmodligen blir av med den till 1:a mars.
det kommer även en och tittar på min säng + madrasserna, säljer det för 1500 kr.

imorgon börjar jag....................................... ett nytt jobb! inte spritbutiken, noope, utan som administratör. ;) vi testar en timanställning först men vi hoppas på en heltid inom kort. pengar, pengar, pengar... :D

ANNONSERING!

haha fan vad kul det är att annonsera på blocket! får massvis med mail, har kanske redan hittat någon som kan ta över min lägenhet från 1:a mars. och nu precis fick jag ett bud på min säng, 1000:-. men jag avvaktar, vill helst ha 1500:- för det. ;)

så seg! och snön gör inte saken bättre.

usch. varför skulle det börja snöa? det kändes ju som vår! SKRÄP. allt blir så mycket tråkigare när det är kallt och grått. jag vill ha sol! jag vill ha sommar! och det NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ska väl försöka ta mig till svindyra coop nära och inhandla lite till middagen. men som sagt, SEG, så jag väntar tills Martin kommer hem. för då kan han följa med, haha, och då blir det lättare.

så jävla lat, jag vet. men det tar emot att gå till just den affären dessutom, så idiotiskt dyrt. jag vill ha en BIL, BIL, BIL, så vi kan åka till Willys och storhandla ibland. jobbigt att ta det på bussen. har fan haft körtkort i två år snart (prövotiden går ut om 2 månader) men inte haft råd med bil ännu.

SKANDAL!

back at viktklubb

yeeeeeeeees, nu kände jag mig motiverad att slänga ut 298 kr för tre månader på något som jag visserligen vet fungerar - viktklubb.se. och daaaaamn, jag har saknat det stället. sjukt bra forum, vad det än gäller. jag är fast. fast för alltid!


för er som "missade" mig i tidningen (vare sig ofrivilligt eller frivilligt) postar jag härmed bilder från reportaget.



"jag tar ett djupt andetag och konstaterar att jag faktiskt har kämpat på riktigt bra det senaste året."











(bilderna är inte av bästa kvalitet men tjaaa... too bad!)

anställningsintervju

imorgon ska jag på en till anställningsintervju för i fredags ringde en jobbmöjlighet MIG! hur ofta händer det?? jobb som administratör! första gången arbetsförmedlingen verkligen har hjälpt till. iallafall, jag skickade in mitt CV vid typ halv tre i fredags och kl. 9 ringde dem. jag ska på intervju imorgon. tjänsten är egentligen en heltidstjänst men vi får se lite, de hade kanske bara budget för en halvtid. (och då måste jag nog extrajobba lite). men som sagt, vi får se. får väl mer information imorgon.

satt och funderade innan, jag har ofta haft tur med jobb, det har liksom på nåt sätt ordnat sig tack vare kontakter.
 

vill till IKEA

jag är på IKEA humör. vill dit och kika på sängar, madrasser, byråer, speglar, klädförvaring, gardiner m.m. vill dit nuuuuuu! internet är inte samma sak. :(

sushitillagning

fullt upp med sushin. riktigt kul hittills! har dock inte kommit till rullarna ännu... wish us luck!

vegetarisk sushi!

i helgen har jag föreslagit att vi ska göra EGEN sushi. jag gillar inte sushi på sushi-hak, förmodligen p.g.a. risvinägern, märklig smak.

iaf, istället för att köpa äkta japanskt ris så blir det nog grötris. som fyllning blir det nog avocado, gurka, morot, paprika, mango mm. pallar inte nori-arken heller så jag funderar på vad man kan ha som substitut där..

martin kör ju inte vegetariskt och han gillar ju dessutom sushiris-smaken så han får pyssla med sitt själv. :)

förhoppningsvis ska vi ut i kvällen, coolt att käka lite sushi när vi festar lite här.


image26

fattar inte bloggen..

jag har faktiskt inte förstått mig på bloggen riktigt!! försökte ändra designen, men helt plötsligt funkar inte skiten..
och så undrar jag hur sjutton statistiken räknas. 50 sidvisningar på en dag jag inte skrivit ett enda inlägg?
nån som fattar får mer än gärna förklara...







(fast när jag postade detta så ändrades designen.. haha.)

flyttar 1:a mars!

nu har vi bestämt oss! det blir lägenheten här intill. flyttar in första mars. såååååååå bra!
dags att börja leta gardiner och lite möbler. tjoho!

skadad tå

så jävla klantigt..
sprang rakt in i skostället med foten. och sådana "olyckor" gör ju så förbannat ont....
så här sitter jag nu med en blödande och svullen tå. den gör så ont att den har domnat bort.
känner inget. och så är den så svullen att den knappt går att böja.
nu mår jag illa igen.

TRÖTT!!

har fortfarande inte sovit något sen innan 4 inatt. stod och diskade för någon timme sen och fick en sån där svimmattack igen. faan, de kommer allt oftare numera. så fort jag koncentrerar mig på något så börjar det susa i huvudet och marken snurrar. so fucking annoying! det  var bara till att lämna disken och rusa till sängen med ett glas vatten. tog en klunk och efter det började det släppa. nu var det säkerligen p.g.a. vätske och -sömnbrist men det är jobbigt att må så när man har planerat att städa och diska.

pallar just nu bara med tvätten, som för övrigt håller på att torka.. jag är lite arg på tvättmaskinerna också. kläderna luktar skumt EFTER att de tvättats. ringde min tvättmaskinexpert, pappa såklart, och fick veta att det ofta blir så i tvättstugor p.g.a. att det sällan tvättas kläder i höga temperaturer. många 40 C-tvättar. det är inget fel på kläderna dock, bara att de luktar lite.. tyvärr finns det inte så mycket man kan göra åt det och det är svårt att bli av med sådan maskin-lukt eftersom den etsat sig fast i maskinerna. pappa får visst många samtal om detta. det man kan göra är att avkalka och testa att tvätta på nytt, ev. testa nytt sköljmedel.. och jag tror det luktade mindre efter andra tvätten. well well, egentligen inte min uppgift att "fixa" maskinerna men tja, vem ska annars göra det....haha......


igår var jag för övrigt på intervjun och det gick sååååååååå bra! (tycker iallafall jag). fick hem två skjortor att prova eftersom jag inte vet vad för storlek jag har numera då mina gamla arbetskläder är aaaaalldeles för stora.. den minsta blusen jag fick med mig hem var nästan för stor och jag funderar på en mindre. eller så väntar jag ett tag och ser vad för storlek jag behöver om någon månad eftersom jag IDAG ska börja träna ordentligt igen. har tagit hem (till Martin) dvd-skivorna. provade även mina stålhätte-skor och som jag anade, de har blivit för stora. jag köper skor en storlek mindre numera. med de där 30 kg something försvann uppenbarligen fett från fötterna.. *skrattar*

nu ska jag ner och hänga upp den sista tvätten men jag misstänker att jag kommer sitta framför datorn typ hela dagen..

varit vaken FÖR länge..

strax innan klockan slog 4 vaknade jag.. och har varit vaken sedan dess.

djävla katter! :( anledningen var en mardröm. och i den tuggade Alli sönder Martins fingrar och jag var så säker att det hade hänt på riktigt! (det var inte förrän en halvtimma sen jag insåg att så var inte fallet. Martin vaknade och hans fingrar var oskadda). den efterföljande timmen låg jag och vred mig i sängen och funderade hur jag skulle göra med "kattungen", som den 28 januari blir 1 år gammal. funderade på att ringa en veterinär och höra om de har en så kallad kattpsykolog, vilket de hade i Jönköping. kanske man kan få något slags svar på varför hon är som hon är (hon bits, har dåligt balanssinne, har inte löpt vilket de brukar göra innan 1 års ålder, sen tycker jag att hon är rätt så tunn). kanske beter hon sig så här just för att hon fortfarande är ung. hon var mycket värre förr men då bet hon inte så hårt som hon gör nu.. :( det går ibland hål på huden. hon liksom hugger efter en. kanske skulle hon bli bättre om hon får kastreras eller steraliseras, minns inte vad det är dom gör. vet att Maja blev betydligt lugnare då. sen låg jag och tänkte på omplacering.. för vad sjutton ska vi göra om hon inte växer ifrån det? Maja kommer stressas ihjäl av allt jagande och bitande! ingen utomstående kommer att kunna ta i Alli utan att känna sig nervös/rädd.

MEN

nu har jag bestämt mig för att avvakta och se hur hon blir med tiden. sen i mars då de ska vaccineras så tar jag nog en diskussion med veterinären.




efter den timmen började jag tänka på lägenheter....... vi var inne i grannlägenheten igår och guuud, där vill jag bo. det kände jag så fort jag satte foten innanför dörren. jättefina golv! lagom stort kök för 2. rymligt ljust vardagsrum och ett lagom stort sovrum.  finns få nackdelar: lika litet badrum som Martin har nu (och tro mig, det är jääävligt litet..) kommer bara få plats med en kattlåda, inget badrumsskåp (det får stå utanför isåfall). sen var det grå tapeter i sovrummet och det såg lite mörkt ut, men med rätt ljussättning och gardiner kan det bli riktigt läckert. nackdelar ut Martins ögon: mindre balkong än de andra lägenheterna (dock lika stor som den han har nu) och så är lägenheten nästan på markplan, alltså viss insyn.
men jag tycker ändå att det är mest fördelar och minst nackdelar på den här intill... sen behövs det ju inte tapetseras, vilket behövs i alla rum i den andra lägenheten. diskussion pågår och svar ska nog finnas ikväll.



när jag låg och tänkte på allt det där, inredning och grejer, så ringde alarmet och då gick vi upp... och här sitter jag nu. och kommer på att jag har tvättid till kl 14.

so long!

skrynkliga fingrar..

disken som stått i köket i två dygn är numera diskad. är såååååå trött på att diska! jag mår dåligt av att se högar med disk och eftersom jag inte orkar tjata längre så blir det jag som städar iordning köket.. stod i 45 minuter och sitter nu här med skrynkliga fingrar. riktigt vidrigt! om det är så här fingrarna känns när man passerat 60/70 something.. tjaaa, kan ju säga som så att jag verkligen inte längtar dit................................

jag och martin har kollat på två lägenheter nu, dock inte de jag skrev om i bloggen. Martin hade hört från sin nuvarande hyresvärd att det fanns lägenheter lediga till 1:a mars. det visade sig att det fanns 3 stycken! alla tvåor, två av dem i byggnaden bredvid och den tredje vägg i vägg med Martins nuvarande lägenhet. de två i den andra byggnaden var dock lite mindre än den här bredvid. vi har visserligen inte tittat på grannens lägenhet men förhoppningsvis kan vi göra det idag. den är förmodligen lite finare också då de hade renoverat för inte så längesen.. (var så jag uppfattade det iaf). nackdelen med lägenheten intill är att den också är på "markplan".. men vi får se. förhoppningsvis vet vi hur vi ska göra i slutet av veckan.

imorgon ska jag på anställningsintervju! håller tummarna för att det blir JOBB!

hmm, what else.. jooo USA-resan är delvis bokad. flygplatser Stockholm/New york samt New York/Stockholm är bokat. 3 nätter på ett hotell mitt på Manhattan är också bokat. det som ska bokas är flygplatser New York/Orlando samt Miami eller Orlando/New York, bil/minibuss i två veckor med start i Orlando samt boende i Orlando och i Miami. mamma hade hittat ett URFRÄSCHT lägenhetshotell i Miami precis vid stranden. får se vad det blir! sen lutar det nog åt att hyra ett "eget hus" i Orlando. vi väntar med spänning.. :)

MÅSTE få tag på en digital system kamera innan USA eller direkt när vi kommer till New York. Martin funderar starkt på att köpa en i USA just för att de är så mycket billigare där. men jag vet inte om jag kommer orka vänta tills dess. har velat ha en ny kamera sedan i höstas och det är så många månader kvar till USA..

nej, nu ska jag ut och traska en halvtimme. sen ska jag surprisa bebi med ett skumbad, så fort han kommer hem. :)

kolla lägenheter

här sitter jag med sällskap av två katter. väntar på att Martin ska komma hem för då ska vi gå och kolla på en lägenhet. men nyss ringde jag på en annan lägenhet, tre nummer bort från den första lägenheten, och nu ska vi helt plötsligt kolla på TVÅ lägenheter. en trea och en tvåa. hoppas att de är fina! och hoppas man får någon av dem ifall de passar oss. en trea vore perfa, men en tvåa går lika bra. rätt stora dessutom, trean var nog på 75 kvm och tvåan på 64 kvm. 

har idag sagt upp tv-innehavet och tänkte säga upp bredbandet/telefonen också men så kom jag att tänka på att man kan flytta med sig sådana abonnemang. och eftersom de lägenheterna verkar vara comhem hus så tror jag man skulle tjäna på det då man slipper betala en "straffavgift" och en ny "inflyttningsavgift". men jag vet inte, måste prata lite med Martin om det. såklart. :)

bleh, jag är såå sugen på att flytta nu. är inte längre ute i ghettot, förutom att jag måste kolla posten och så. vill ha en större lägenhet. och bo tillsammans med Martin "på riktigt".

mycket som rör sig i huvudet just nu. ska på "anställningsintervju" på torsdag. dock bara helgjobb så arbetssökandet fortsätter.. väntar på besked från a-kassan också. helt plötsligt har de en handläggningstid på ca 6 veckor istället för 3 (som det var när jag skickade in min ansökan). skitföretag.

funderar på att anmäla mig till en yoga/meditation kurs till våren. vore gryyyymt kul!

nej, nu måste jag greja med lite stuff. so long!

nyårsfirande i stockholm

nyss hemkomna från stockholm efter några dagars shoppande & slappande.
mys! bara jag & martin i ett hotellrum på rica hotel stockholm, mitt i city.

såå underbart. längtar tills nästa gång. :)