32 dagar kvar

okej. jag har syndat idag igen. shoppat... när jag egentligen inte borde. har faan inte råd.. (fast mamma betalade så länge.) hittade en SÅ fin klänning på vero moda och jag tog den utan att tveka. provade även lite annat, bland annat en jeanskjol med hängslen. typ snickarbyxor men kjol.. såååå himla fint med en gul skjorta till. testade också en slags byxkjol, svart, med hängslen till med den gula skjortan. det är synd att man inte har så mycket pengar alltså.. vill HA! finns så mycket snyggt i affärerna nu. dessutom på rea! sen hittade jag ett par hyfsat billiga sandaler som jag ska traska i när vi är i turkiet.. skönt med sådana skor.


rensade ut garderoben också. shiiit.. nu har jag hur mycket plats som helst! slängde 5-6 jackor, har numera bara ett par jeans kvar.. resten är kortare byxor/shorts samt klänningar och kjolar. sparade inte alls mycket av det gamla, men what the fuck.. använder man det inte finns det ingen anledning till att ha det KVAR. slängde 5 fullproppade kassar med kläder. och tilläggas ska att jag slängde ut 11 byxor och 9 linnen för inte så länge sen.. mycket kläder som legat och skräpat.


därför måste jag nu köpa ännu mer. för att fylla ut garderoben. ^^  men.. nästa lön.



34 dagar kvar

yes.. idag kom baddräkten. och nu kan jag pusta ut.. den funkade. tack gode gud för det, för 500 kr förväntar man sig nästan det liksom.. 

handlade med mamma idag. har ju så dåligt med cash nu så det finns inte.. utfattig. faktiskt. vad skulle jag göra utan banken där hemma...? 

sen köpte mamma en röd kjol till mig och ett matchande röd-vitrandigt linne. :) ännu mer sommarkläder. har på en vecka nu införskaffat mig 12 linnen, 3 byxor, 4 kjolar och en klänning.


inte undra på att jag är UTFATTIG..........


35 dagar kvar

hur tråkigt väder som helst. kallt, regnigt. vill bara hem och slappa framför teven under ett täcke.. 5 timmar kvar.
hoppas på att baddräkten kommer idag. vill prova. och så vill jag till turkiet nuuu... fast kanske inte i den värmen som är där nu, över 40 grader i skuggan. alldeles för mycket. man vet ju själv hur man börjar klaga när det går över 25 i sverige liksom.. tänk då nästan det dubbla. *ugh* 
men lite sol och värme hade ju inte direkt skadat..

3 dagar kvar till en veckas semester. 2 gånger kvar att gå upp tidigt, sedan sovmorgon 9 dagar. har hört rykten om att det ska bli bättre väder nästa vecka. har man tur kan man kanske få sig lite färg på kroppen då..

37 dagar kvar

har precis bokat tid på infektionskliniken. jo visst, lina ska ta spruta. vaccinera sig mot hepatit a. och kanske lite annat. kommer svida som fan i plånboken, hela denna månaden är åt helvete rent pengamässigt. tack gode gud för att man har "hemmabanken". men men, att vaccinera sig är ju ingen onödig investering direkt. skönt att slippa oroa sig för sådant under utlandssemestern. och det håller i sig hela livet, när man väl är fullvaccinerad. så den kostnaden gör väl inget i det stora loppet direkt..

det är bara det att jag är så fruktansvärt spruträdd. klarar inte av att ta blodprov, inte ens att sticka sig i fingret för att kolla blodsocker. och tanken på att man ska spruta in nåt i kroppen... HUUUJAAAA. det kommer sviiiiiiiiiiiiida. och jag kommer säkert bli kritvit i ansiktet. så himla pinsamt. :( jag är ju inte rädd för sprutan i sig, det är jag faktiskt inte. min hjärna tycker helt enkelt inte om att ha nålar i kroppen. (säger hon som piercat läppen 3 gånger om och kan tänka sig att pierca sig fler gånger.. men det är faaanimej inte samma sak!)



fick hem taxfreekatalogen förra veckan. mums... massa alkoholhaltiga drycker till billigt pris. :) synd bara att man endast får ta med sig 1 liter sprit och 3 liter vin in i Turkiet.. satt och funderade på det här med bagagevikten. handbagage får ju vara max 5 kg. om man då köper 3 liter vin i taxfreen (ca 3 kg) ska jag då tänka på det tidigare och ha max 2 kg i handbagage? eller spelar det ingen roll när man väl gått igenom säkerhetskontrollen som är innan själva taxfreeområdet? måste kolla upp det där.



igår shoppade jag loss! som en tok dessutom. kom hem med 11 nya linnen & toppar, två korta kjolar, en klänning samt två shorts. på lunchen ska jag iväg igen och inhandla en kjol till som jag ångrar att jag inte köpte igår.. nästa vecka ska jag och mamma till göteborg över en dag, ev. sova över. då ska jag shoppa ännu mer.. denna gång lite skor, kofta, caprijeans och smycken. och ja, förmodligen lite till....

jag har inte råd. men jag behöver kläder!


bil?

jo. en sådan vill jag haaaaaaaaaaaaaaaaa!
*hoppas. väntar. längtar.*
 

för övrigt tog syster körkort i måndags... wooho! måste ligga nåt i generna då vi båda klarade uppskrivningen och uppkörningen på första försöket. ^^ och under kort tid dessutom. 


men nu vill jag ha en biljävel.... faaan pappa. att du ska ringa och säga så!
 

FAAN!

400 JÄVLA ANSÖKNINGAR HADE INKOMMIT!! HITTILLS! OCH MAN KAN SÖKA TILL DEN 2:A JULI!

JOMENTJENA. LINA LÄR JU SÄKERT HA CHANS DÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nu blir det kurs i Linköping istället.

har beställt baddräkt

image19



titta titta, den där har jag beställt för 529:- ! tycker den är såå fin. dessutom finns det knappt några baddräkter i affärerna.. nu väntar jag bara på att det ska bli den 10:e juli för det är då den levereras. :)






44 dagar kvar

får inte missas.

ja jag gillar opera.



http://humor.derenback.se/indexsidan.php?do=filmer&id=178&page=0




http://www.youtube.com/watch?v=rDB9zwlXrB8


countdown







45 dagar kvar


what a lovely friday.

skickade iväg min ansökan samt mitt CV igårkväll, efter måååånga timmars klurande... man vill ju att det ska se snyggt ut va. låt mig bara säga en sak: jag hatar sidhuvuden, sidfötter samt alla jävla indrag och tabbstopp. fyfaan..
men nu är det klart och det finns ingen återvändo! nu dröjer den där långa väntan istället.........!


hade fått ett erbjudande om lägenhet imorse!! har några dagar på mig att fundera. så himla svårt att tacka ja då jag inte vet något om hur det blir med jobb. men även så sjukt svårt att tacka nej då jag inte vet om jag får en bättre chans senare...



jag vill. så galet mycket!


kom igeeeen Lina!

nu får jag verkligen se till att skriva ihop något BRA!
jag har hittat en jobbannons som stämmer in så jävla bra på mig. och det är en heltidstjänst! i LINKÖPING!!!!!!!
och alla önskemål de har, JA DE STÄMMER IN PÅ MIG. faaaaan, det är MIN tur att ha tur i arbetslivet nu och jag längtar tills jag får lämna det här tråkiga kontoret och fila på min ansökan! vill gå hem nuuuu...
fan fan fan fan. jag vill verkligen ha det jobbet. guuud alltså.

please Lord, this is all I want! this is all I NEED!

vill hem och gömma mig under täcket..

precis nu känner jag mig oduglig, var ett tag sen jag kände så. det händer inte nåt, jag står bara och stampar på samma ställe. jag vill så otroligt mycket.. men kan desto mindre.. önskar att livet var som ett tvspel, bara till att trycka på rätt knappar så kommer man tillslut i mål.. 

förlåt mig, men du vet att det inte går just nu..


nu lämnar jag mina dystra tankar och fortsätter med tankarna på... Turkiet!

image18




men jag känner mig så orkeslös så det blir inget nedskrivet på bloggen...



48 dagar kvar

Vill åka på semester NU!

jag är så grymt sugen på att åka nu! det är visserligen inte lång tid kvar, men det är ju allmänt känt att tiden går extremt sakta när man längtar väldigt mycket efter något. :-)

om exakt 7 veckor så sitter vi på flygplatsen och väntar eller så är vi iallafall på väg dit. sen blir det en flygresa på lite drygt 4 timmar och vi är i Turkiet runt 22 tiden, lokal tid. vid lägenheten är man väl säkerligen inte förrän tidigast runt midnatt.. lite segt att komma ner på natten, men å andra sidan rätt skönt då man är utvilad sen på morgonen.

två veckor där nere i värmen! whoa, can't wait! ska bli så jäkla kul.. har kikat på lite utflykter och ja, jag är lite sugen på "rafting". är dock väldigt feg av mig så det blir det förmodligen inte ändå.. men grymt kul vore det. åka runt i en gummibåt liksom. kan ju knappast bli bättre! kanske blir en flodtur eller en båttur på medelhavet. vilket som, det blir nog skönt med lite omväxling! tycker om att åka båt utomlands. man får en fin bränna.. ;-) sönderbränd..

jag och T bor i en tvårumslägenhet, A och P i en annan, dock på samma lägenhetshotell.
tycker det är såå mycket skönare med lägenhet än hotell. man har mycket större utrymme att vistas på, oftast bättre förvaringsutrymmen. ett kök och ett KYLSKÅP. kylskåp är ett måste på semestern. minns i Bulgarien, usch. kommer ihåg när vi i ren panik försökte kyla ner alla alkoholhaltiga drycker i handfatet. glömmer aldrig den stora baileysflaskan. sen fanns det inte en sån där grej man sätter för längst ner i handfatet så vattnet håller sig kvar, så vi fipplade och grejade med plastpåsar! haha, jisses.. och när man var så törstig dagen efter dagen före, ja då fick man snällt dricka varmt vatten eller pallra sig iväg till närmsta affär. och det ville man ju verkligen göra, bakfull/fortfarande full och trött.. så blir det ju inte med kylskåp! sen är det väldans skönt att kunna göra sin egen frukost med massa frukt och vad man än vill ha, istället för att anpassa sig till hotellfrukost (som för övrigt inte är något att hurra för utomlands, såvida man inte bor på ett mycket fint hotell) och slippa passa tiderna!



image16

såhär sägs det se ut i Alanya om kvällarna... alltså, jag blir på festhumör bara av att se det där ljuset!



image17

och såhär ska det se ut om dagarna. blev sjukt badsugen nu!






49 dagar kvar

Alanya, Turkiet 2007

tror ni inte att Lina har gått och blivit lite småsjuk? jo, naturligtvis.... såklart man måste vara det när det är solsken ute och 30 grader varmt liksom. galet märkligt egentligen.. att man kan bli sjuk av värme.
min hals svider som faan och den är svullen. jag är täppt och känner mig sådär risig. måtte det försvinna snart alltså.. sömn fick man inte direkt inatt. max två timmar och då överdriver jag inte.. så idag ska jag leta reda på en fläkt alternativt låna hem pappas "kylmaskin". något måste i varje fall göras. NOG OM DEEEEEEEET!
käkade frukost på balkongen imorse, 23 grader varmt. haha. är SÅ fräscht att sitta där nu när det är lite nytt och det är städat. the place to BE!




image15




här ska jag och tre personer till bo under två underbara veckor! tycker att tiden har gått ruskigt fort sen den där kvällen vi bestämde oss för detta lägenhetshotell. väldigt fina tvårumslägenheter, standard FFFF och relativt nybyggt (2004)! ser huuur fräscht ut som helst. ska betala resterande belopp i slutet av veckan, ska bli skönt att ha det GJORT! åh längtar så otroligt mycket till dagarna innan man ska åka iväg. är ju så mycket man ska greja med då, lite panikshopping. kläder, skor, solskyddsfaktor, solbrillor, badhandduk med mera, med mera. ladda upp ipoden, fixa med kamera. lämna bort katterna. oh jisses, jag vill NU!









börjar dessutom nu att räkna ned till avresedagen när det är ca 50 dagar kvar.
jag gör alltid så när jag ska ut och resa... ^^



51 dagar kvar








för övrigt gott folk: det finns fortfarande biljetter kvar till exakt samma resa. alltså samma hotell, avresedag samt avreseflygplats. är det någon av er som är sugen.... let us know!

Linköping

yeeep.. I've made up my mind. kompletterade meritförteckningen igår och klurade på spontan-ansökningen. är perfektionist när det handlar om sådana grejer så än är det inte klart.. ska dessutom göra det på ett annorlunda, unikt sätt men hur tänker jag inte berätta.. vill ju inte dela med mig av ett förhoppningsvis vinnande koncept. :)

står även i bostadskö, om än med väldigt få köpoäng, haha.. önskar att jag hade varit aktiv sedan jag reggade mig första gången 2005. hade ju haft en hel del köpoäng, god damn.. men men. jag får stå mitt kast!
jag vågar inte säga till 100 % att jag flyttar, men iallafall till 99 %. :P det är ju jobbet som är den sista procenten som ställer till allt... håll tummarna för mig. ^^


gud satan ( ;-) ) vad varmt det har varit i helgen! herrejävlar. inatt/imorse somnade jag strax efter 6. blev väckt halv tolv och det var så sjuuukt varmt.. sen ringde mamma och pappa. undrade om jag ville iväg och käka med dom. hamnade på piren, tack och lov i skuggan. men mysigt och skönt! sen handlade vi en balkongmatta, parasoll och ett nytt bord + 2 stolar. äntligen ser det liiiite vettigare ut på min lilla balkong! ska även få upp något slags nät för balkongdörren så det kan stå öppet på kvällarna. katterna smiter ju ut och därför kan jag bara ha öppet ytterst lite. sen ska jag införskaffa en fläkt till sovrummet och ev. köket. har så galet idiotiska fönster i lägenheten som inte går att öppna på ett "vanligt" sätt, antingen öppnar man upp helt eller inget. och som sagt, med tanke på katterna.. så måste jag ha de stängda!




ugh. är helt yr, förmodligen p.g.a. sömnbrist samt vätskebrist. får bli till att dricka någon liter vatten och placera sig på balkongen. :)

"ta en kyss"

se den flickan, vackraste på denna jord..
hon har inte sagt ett ord men hon har något särskilt.
och du längtar så för du väntar ju på att kunna ta en kyss..
du är säker, vet precis vad du vill ha.
kanske ska hon svara ja?
det finns ett sätt att fråga..
vem behöver ord?
hon finns här ombord..
du borde ta en kyss.

sha la la la la la,
se i smyg den pojken är för blyg att våga ta en kyss.
sha la la la la la,
synd och skam det blir problem minsann om han ej tar en kyss.

i lagunen..
finns det bara hon och du.
gör det du ska göra nu,
vem av er vill vänta?
hon är bara tyst och
hon vill vara tyst
så du kan ta en kyss..


sha la la la la la,
var beredd du är väl inte rädd att våga ta en kyss?
sha la la la la la,
tiden går och alla väntar på att du ska ta en kyss.
sha la la la la la,
sätt igång och lyssna på vår sång som säger ta en kyss.
sha la la la la la,
våga vinn om flickan ska bli din så ska du ta en kyss..




fick lite nostalgi-känsla när jag hörde den låten igen. (från den lilla sjöjungfrun)
är helt såld.

frustrerande med jobbsök!

har inte sökt jobb på länge och minns knappt hur man gör. kollar runt på alla sajter men inget lockar något vidare... det jag just nu känner för, förutom att plugga, är att arbeta på bolaget. kanske ikea. och jag VET att jag kan få på bolaget i stan men det är svårt att försörja sig på det, kommer ju inte få samma lön som jag har nu då det aldrig är heltidsanställningar. kanske kan få ut hälften av det jag har nu och det räcker verkligen inte.. alternativet är att kombinera två arbeten. eller två bolag. gud vad besvärligt.. sen vill jag ju söka mig mot andra städer och bolaget  finns visserligen över hela sverige. men ändå.. kan det inte vara enklare?